NARSISTIN HAMPAISSA

"'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat." (Jeesuksen sanat lainoppineelle)

Syitä tälle blogille on ainakin kaksi: Ensimmäinen on kuulluksi tulemisen tarve, sillä kaikkien näiden vuosien aikana vain harva on ollut halukas kuuntelemaan, mitä minulla on sanottavaa ja vielä harvempi on uskonut kuulemaansa. Enkäpä persoonassani on jotain sellaista, mikä luo epärehellisen vaikutelman.

Toinen, painavampi syy on se, että tarinallani on jo kertoja. Kenties useita! He ovat niitä suvun ja tuttavapiirin juoruämmiä, juoruakkoja, juorukelloja. Kieleviä eukkoja, jotka innokkaasti levittävät toisten henkilökohtaisiin asioihin liittyviä juoruja, huhuja, puolitotuuksia ja suoranaisia valheita tarkoituksenaan mustamaalata, joskus jopa tuhota juoruilun kohteeksi joutuneen maine. 

Juoruajat ovat pahimmillaan kaksinaamaisia selkäänpuukottajia, myrkyllisiä riidankylväjiä ja pahanpuhujia, valehtelijoita, mestarillisia manipuloijia, kiusaajia - persoonallisuushäiriöisiä 
narsisteja.

Kuulluksi tulemisen tarpeeseen liittyy tarve päästää irti katkeruudesta, tarve laittaa piste kaikelle kokemalleni paskalle, ikäänkuin arkistoida se. Kun olen saanut tuoda asiani julki, voin luultavasti siirtyä elämässäni eteenpäin. Toivon ainakin, että elämääni tulee vielä aika, jolloin saan keskittyä positiivisiin asioihin, eivätkä negatiiviset asiat ole mielessäni päällimmäisenä. 

En aio luennoida sinulle, lukijani, narsismista. Voit tarvittaessa syventyä aiheeseen esim. Narsistien uhrien tuki ry:n nettisivuilla, YouTubessa tai lukemalla narsismia käsitteleviä kirjoja, joita on kirjoitettu pilvin pimein. Tarkoitukseni ei myöskään ole leimata ketään tässä kirjoituksessa esiintyvää henkilöä narsistiksi, sillä meissä kaikissa on narsistisia piirteitä - toisissa enemmän, toisissa vähemmän. Ja voihan olla, että tämän kertomuksen pahis olenkin minä, empatiakyvytön narsisti, joka viittaa kintaalla muiden tarpeille ja tunteille. Siitä saa jokainen muodostaa oman mielipiteensä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taustaa

"Soittakaa poliisit!"